Cukinia nadziewana

Cukinia nadziewana

Szybka kolacja z resztek 馃槈

Sk艂adniki dla 2 os贸b:

– 3 cukinie,
– ok 1/2 paczki kie艂k贸w fasoli mung,
– ok 3/4 szklanki ugotowanej kaszy p臋czak,
– kawa艂ek papryki (u偶y艂am mro偶on膮 偶贸艂t膮 i pomara艅czow膮),
– kawa艂ek broku艂a,
– 1 z膮bek czosnku,
– przyprawy (s贸l, pieprz, pieprz zio艂owy)

Wykonanie:

Piekarnik nastawiamy na ok 150 stopni. Wydr膮偶amy cukini臋 tak by pozosta艂y nienaruszone 艣cianki. Mi膮偶sz drobno kroimy, mieszamy z kasz膮, kie艂kami, pokrojon膮 drobno papryk膮, ma艂ymi r贸偶yczkami broku艂a. Przyprawiamy do smaku, farsz wk艂adamy ostro偶nie do cukinii u艂o偶onych na blasze (posmarowanej delikatnie olejem).

Pieczemy do mi臋kko艣ci cukinii (ok 30 – 45 minut, trzeba sprawdza膰), mo偶na na pocz膮tku przykry膰 cukinie foli膮 aluminiow膮 偶eby si臋 nie spiek艂y.
Bardzo dobre na lekk膮 kolacj臋. Smakuj膮 wspaniale聽same, ale r贸wnie偶 z keczupem czy sosem czosnkowym 馃檪

Smacznego!!!