Deser z mango – ambrozja


Pyszny, prosty w przygotowaniu deser, którego smak określa jedno słowo – ambrozja 🙂

Składniki są tylko dwa na 4 porcje deseru:
– tofu jedwabiste miękkie (sillken tofu soft) 300 g,
– mango (500 – 600 g).

Wykonanie:

Miksujemy tofu z mango i już, przepyszny deser gotowy 🙂
Do najtańszych nie należy, ale jest tak wykwintny w smaku, że zaspokoi najwybredniejsze podniebienia. Można też spróbować ze zwykłym tofu naturalnym, ale jego konsystencja jest inna niż tofu jedwabistego i deser nie będzie taki gładki, ale będzie smaczny 🙂
Do dekoracji i oczywiście zjedzenia posłużył owoc kaki, który uwielbiam tak jak mango 🙂

Smacznego!!!

print
Previous Co weganie jedzą w pracy na śniadanie?
Next Prasa do tłoczenia oleju Gorenje OP650W

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *