Ekspresowy mus czekoladowo – pomarańczowy


Czekolada z pomarańczami to połączenie idealne 🙂 Mam dla Was przepis na ekspresowy deser, który zasmakuje każdemu.

Składniki na 2 porcje:

– 1 dojrzałe awokado,
– sok z miąższem z 1/2 dużej pomarańczy,
– 2 łyżki syropu z agawy lub klonowego albo melasy,
– 2 łyżeczki karobu lub kakao,
– ew. 1/2 łyżeczki esencji waniliowej.

Wykonanie:

Awokado przeciąć wyjąć pestkę (jest bardzo zdrowa, można ją pozostawić do wysuszenia a później ścierać do potraw), wyjąć miąższ, wrzucić do blendera, dodać świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, kakao lub carob, wanilię i substancję słodzącą. Mielimy wszystko na gładki mus. Możemy go podać w skórkach pomarańczy, ozdobić kawałkami owoców i np skórką pomarańczową.

To jest pyszne i proste do zrobienia!

IMG_0119

Smacznego!!!

print
Previous Wegański ser z fasoli - bezglutenowy, bez orzechów i tłuszczu
Next Pasztet z chleba ze śliwką

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *