Grillowana kanapka

Grillowana kanapka

Super pomys艂 na kolacj臋 馃檪 bez dymu, na patelni grillowej 馃檪

Sk艂adniki na 8 „kanapek”, czyli kolacja dla 2 os贸b:

– 8 plastr贸w cukinii o grubo艣ci min 1 cm (ze sk贸r膮),
– 8 plastr贸w du偶ej cebuli o grubo艣ci ok 0,5 cm,
– 8 plastr贸w tofu,
– 8 plastr贸w du偶ego pomidora (0,5 cm),
– 8 plastr贸w lub wi臋cej pieczarek (0,5 cm),
– bazylia,

marynata:

– 1 du偶y z膮bek czosnku,
– 2 艂y偶ki soku z cytryny,
– 2 艂y偶ki octu balsamicznego,
– kilka 艂y偶ek oleju,
– s贸l, pieprz.

Wykonanie:

Sk艂adniki marynaty zmiksowa膰, cukini臋, pieczarki, tofu, pola膰 delikatnie marynat膮 (pieczarki i tofu s膮 kruche), odstawi膰 na jaki艣 czas, wiadomo 偶e im d艂u偶ej tym lepiej, ale jak nie mamy czasu i kr贸tko stoi to te偶 jest pyszne. Cebul臋 lekko nasoli膰.
Ugrillowa膰 na patelni z obu stron warzywa: najpierw cukini臋, p贸藕niej cebul臋, tofu (nie warzywo 馃槈 ), pomidory, pieczarki. Uk艂ada膰 na talerzu kanapki. Na cukinii, roz艂o偶y膰 cebulk臋, na niej tofu, pomidora, li艣cie bazylii, pieczark臋 (lub pieczarki).
Wydaje si臋 偶e taka kanapka to prawie same warzywa, kt贸rymi si臋 nie mo偶na naje艣膰, ale zar臋czam Wam 偶e po takich 4 by艂am baaardzo najedzona, a jestem ma艂ym ob偶artuchem 馃槈 A kanapki s膮 pyszne :-))

IMG_3449
IMG_3457

Smacznego!!!