Sałatka grecka z tofu fetą


Na blogu Ani (tutaj), znalazłam fantastyczny przepis na tofu fetę i zrobiłam z nią pyszną sałatkę grecką.

Tofu robi się bardzo prosto: kroimy je w kostkę,  zalewamy słoną wodą (na szklankę wody dajemy 1 łyżkę soli) i odstawiamy na minimum 2 godziny, chociaż lepiej dla niego będzie jak poleży co najmniej 24 godziny.

Do sałatki dajemy plastry zielonego ogórka, kawałki pomidorów, sałatę, czarne oliwki, plastry cebuli, odsączone tofu. Całość mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku.
Sos przygotowujemy z octu winnego i oliwy. Polewamy sałatkę, mieszamy i posypujemy kiełkami rzodkiewki.

Smacznego!!!

print
Previous Gulasz z soczewicy
Next Ciastka owsiano - orzechowe

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *