Smażone zielone pomidory


Z racji tego, że mam ogródek i już się zrobiło zimno, nadszedł czas zbierać pozostałe niedojrzałe pomidory ze szklarni. Część powoli dojrzewa w kartonach, trochę przerobię na pyszną słodką konfiturę z zielonych pomidorów oraz wytrawną na sałatkę na zimę. dzisiaj jednak zapragnęłam zjeść pomidory smażone w bułce tartej. Przepis jest bardzo prosty a przygotowanie nie sprawi nikomu kłopotu.

Składniki:

– zielone pomidory,
– bułka tarta,
– sól, pieprz,
– ew. płatki drożdżowe i suszony czosnek,
– bułka tarta do smażenia.

Wykonanie:

Pomidory myjemy, osuszamy, kroimy w plastry min. 1 cm, w głębokim talerzu mieszamy bułkę tartą, odrobinę soli, pieprzu, szczyptę płatków drożdżowych i czosnek. Każdy plaster pomidora delikatnie solimy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju aż bułka będzie brązowa i pomidory zmiękną.

Smacznego!!!

print
Previous Co weganie jedzą w pracy na śniadanie?
Next Co weganie jedzą w pracy na śniadanie?

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *