Ziemniaki z tofu i ogórkiem


Potrawa resztkowa 🙂
Bardzo często zostają gotowane ziemniaki z obiadu, oprócz tego miałam już usmażoną tofucznicę, którą zrobił sobie Mąż ale mu nie smakowała (nie ma to jak żona zrobi 😉 ) i 2 ostatnie ogórki kiszone. Wyczarowałam z tego pyszny, szybki obiad dla bardzo głodnej osoby 😉

Składniki:

– gotowane ziemniaki,
– tofucznica lub tofu,
– ogórki kiszone,
– szczypiorek,
– curry, pieprz ziołowy, tymianek, sól, papryka, pieprz czarny i inne ulubione przyprawy,
– olej.

Wykonanie:

Ziemniaki pokroić w grubsze plastry, rozgrzać na patelni olej, podsmażyć na nim przez chwilę curry, paprykę, wrzucić ziemniaki, tymianek, pieprz ziołowy, smażyć do zrumienienia, dodać tofucznicę lub dobrze rozdrobnione tofu (można je wcześniej wymieszać z sosem sojowym). Ogórki pokroić w ćwierćplastry, dodać do patelni, sypnąć od serca szczypiorku, przyprawić całość do smaku, chwile smażyć, mieszając. Jeść gorące 🙂

Smacznego!!!

print
Previous Zupa fasolowa z zacierkami
Next Brukselka smażona

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *