Zupa 4 tygodnie – dieta dr Dąbrowskiej

Zupa 4 tygodnie – dieta dr Dąbrowskiej

Niech Was nie zmyli nazwa zupy, ona się nie gotuje ani nie stoi 4 tygodnie 😉 Po prostu wieść niesie, że jeśli będziemy ją jedli codziennie to wytrzymamy 4 tygodnie na diecie dr Dąbrowskiej 🙂 Myślę, że spokojnie można ją jeść codziennie bo jest pyszna i bardzo wciągająca, a tylko z 3 składników!

Jest bardzo prosta do zrobienia i szybko się gotuje! Tak jak inne zupy na diecie dr Dąbrowskiej 🙂

Składniki (na 3-4 porcje):

  • 2 marchewki,
  • ok 250 g brokułu,
  • ok 2-3 szklanek kalafiora (nie musicie wrzucać go do szklanek, ale niech go będzie więcej niż brokułów),
  • sól, pieprz, curry, 2 liście laurowe, 2 ziarna ziela angielskiego,
  • szczypiorek, koperek, pietruszka.

Wykonanie:

Marchewki obrać, pokroić w nieduże plastry, brokuła i kalafiora podzielić na różyczki (łodyżki również, po odkrojeniu zgrubiałej końcówki). Warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą trochę ponad ich poziom, dodać  trochę soli,liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Wyłowić ziele i liście, warzywa delikatnie zmielić blenderem, tak by pozostały pływające kawałki, przyprawić do smaku solą, pieprzem, odrobiną curry. Podawać z posiekaną szczypiorkiem, koperkiem i pietruszką. Zjadać ze smakiem 🙂

Zupa 4 tygodnie dieta dr Dąbrowskiej

Zupa 4 tygodnie

Smacznego!!!

Krem z białych warzyw z jabłkami – dieta dr Dąbrowskiej

Oczyszczanie dietą dr Dąbrowskiej – dzień 6 i 7

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Komentarze

  1. hajduczek napisał(a):

    Czy brokuł i kalafior mogą być z mrożonki? Teraz mają absurdalne ceny, a muszę wziąć się za dietę 🙂

    1. ZakręcOna napisał(a):

      Ja robiłam z mrożonki 🙂