Menu na diecie dr Dąbrowskiej

Dzisiaj 5 dzień oczyszczania 🙂

Czuję się bardzo dobrze, 2 i 3 dnia bolała mnie głowa ale myślę, że to wina wiatru.

Jeśli nie śledzicie wydarzenia na FB podam Wam co do tej pory jadłam 🙂

Dzień 1

Przez cały dzień jako przekąska jabłka, oprócz tego:

Surówka

-1 czerwona papryka,
-3 pomidory,
-1 szalotka,
– 2 ogórki kiszone,
– 1/2 cykorii,
– sól.

Menu na diecie dr Dąbrowskiej

 

Zupa cebulowa

Ugotować wywar z marchwi, pietruszki, selera z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego, soli, gdy będą miękkie dodać pokrojoną w plastry cebulę, posypać zielenizną.

Surówka z ogórków kiszonych i szalotek

Dzień 2

Jabłka – łącznie 7 sztuk

Sok: marchew, jabłka (700ml)

Zupa cebulowo – pomidorowa (do wczorajszej zupy dodałam pomidory)

Ogórki kiszone 2 szt

Jabłka gotowane z cynamonem

Dzień 3

Jabłka

Sok marchew – jabłko (500 ml)

Kapusta gotowana (krojona) z marchewką, cebulą, ziołami, solą

Brokuł gotowany na parze (0,5 kg) z duszoną cebulką

 

Jabłka gotowane z cynamonem

Dzień 4

Jabłka

Warzywa: 1 papryka, 1 ogórek zielony, 1 cykoria, 2 ogórki kiszone, 4 pałki selera naciowego

 

Kapusta gotowana (wczorajsza)

Rosół (przepis wkrótce)

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *