Dieta dr Ewy Dąbrowskiej – menu na 4 dni

Dzień 1:

– 10 dużych ogórków gruntowych,
– 1 żółta papryka, sałata, 1 duży pomidor,
– 750 ml koktajlu (jabłko, woda),
– 3 maleńkie różyczki kalafiora z wody,
– 2 duże miski zupy – botwinki z mnóstwem warzyw,
3 ogórki z cebulą,
– mus jabłkowy
.

Dieta dr Ewy Dąbrowskiej - menu na 4 dni

Pod koniec dnia byłam tak pełna że ruszać się nie mogłam 😉

Dzień 2:

– jabłko,
– sałatka (sałaty, ogórki zielone, kiszona sałata, sok z cytryny),
– ok 1 l wczorajszej botwinki,
– 3/4 ogromnego kalafiora gotowanego na parze,
– Sałatka z 2 bardzo dużych pomidorów z cebulą,
– 2 duże ogórki gruntowe.

 

Dzień 3:

– 2 jabłka,
– świeżo wyciśnięty sok z marchwi, buraczka i pietruszki ponad 0,5 l.
– 6 dużych ogórków gruntowych,
– gotowane na parze warzywa (1/4 kalafiora, mały brokuł, kilka marchewek, młode pietruszki),
– 3 papryki faszerowane warzywami.

 

 

 

Dzień 4

– duża ilość surówki ze świeżej sałaty, ogórków, pomidora, soku z cytryny,
– 1 jabłko,
– 2 faszerowane papryki (przepis niedługo),
– zielone leczo (również przepis niedługo 🙂 ),
– 4 ogórki gruntowe, 1/2 kalarepy, cebula, natka pietruszk
i.

 

 

Głodna nie chodzę, wręcz przeciwnie zazwyczaj bardzo najedzona 🙂

Ps. zdjęcia z telefonu 🙂

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *