Kotlety z pomidorową nutą


Kotlety z resztek są najlepsze 🙂 Wyszło mi 7 niedużych sztuk, w sam raz do pracy. Niestety jak rano wstałam okazało się że zostały tylko 3 (jakiś krasnolud się dobrał a później mówił że pyszne były 🙂 ), udało mi się zrobić zdjęcie pozostałym 🙂

Składniki:
– pół kubka ugotowanego ryżu,
– 2 ugotowane ziemniaki,
– 2 małe cebulki ze szczypiorku + trochę szczypiorku,
– 1 łyżka siemienia lnianego,
– bułka tarta (bezglutenowa, lub zwykła w zależności od diety),
– 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
– sól, pieprz,
– olej.

Wykonanie:

Zmiksować blenderem ręcznym ryż z ziemniakami, dodać drobno posiekaną cebulę i szczypior, siemię lniane, koncentrat, przyprawić. Dodać tyle bułki żeby dało się bez problemu formować kotlety (bez tego masa jest bardzo klejąca), obtaczać je w bułce, smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z warzywmi, surówkami itp.

Smacznego!!!

print
Previous Fava, czyli grecka pasta z grochu
Next Zielona papryka nadziewana tofu i ryżem

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *