Zielona papryka nadziewana tofu i ryżem

Składniki:

– 5 niewielkich zielonych papryk,
– tofu naturalne 300 g,
– 2 cebule,
– ok 1 szklanki gotowanego ryżu,
– sól, pieprz,
– 2 – 3 łyżki koncentratu,
– olej.

Wykonanie:

Cebule pokroić w półplasterki, smażyć na oleju, dodać ryż, rozgniecione widelcem tofu, smażyć razem przez kilka minut, doprawić solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym, wymieszać.
Papryki umyć i wydrążyć, nałożyć do nich farsz, ułożyć na wysmarowanej formie (ja użyłam okrągłej szklanej do zapiekanek), polać olejem. Piec w nagrzanym do ok 180 stopni piekarniku (ja zmniejszyłam po kilku minutach do 150) przez ok 20 – 25 minut do czasu aż papryka będzie miękka.
Jest pyszna 🙂

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *