Kruche ciastka “maślane” wegańskie

Kruche ciastka maślane wegańskie są naprawdę kruche, lekko słodkie w smaku, w sam raz do herbaty czy kawy.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 4 łyżki cukru,
  • 10 – 12 łyżek roztopionego oleju kokosowego.

Wykonanie:

Te kruche ciastka maślane wegańskie są banalne w wykonaniu i przepyszne. Wystarczy, że przy pomocy malaksera lub ręcznie połączysz ze sobą składniki tak by powstała jednolita masa.

Najwięcej pracy wymaga ulepienie ciastek. Możesz to zrobić odrywając kawałki ciasta i spłaszczając je w dłoniach. Myślę, że wygodniej jest jednak rozwałkować ciasto na macie (przykryte drugą matą) i wycięcie z niego dowolnych kształtów.

Kruche ciastka maślane wegańskie są przepyszne, cukier chrzęści w zębach, ale nie są bardzo słodkie. Smakują wszystkim, dzieciom i dorosłym a są tak proste do przygotowania!

Kruche ciastka maślane wegańskie

Kruche ciastka maślane wegańskie
Kruche ciastka maślane wegańskie

Smacznego!!!

Na moim kanale na YouTube możesz zobaczyć jak to zrobiłam, na pewno będzie Ci łatwiej dzięki temu 🙂

Lubisz herbatę earl grey? Zobacz też inne ciastka które robiłam, właśnie o smaku herbaty 🙂

https://zakreconywegeobiad.pl/ciastka-o-smaku-earl-grey/

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

6 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *