Pasta z czarnych oliwek

Można powiedzieć że jest to uboga wersja tapenady 🙂

 Składniki:

– oliwki czarne bez pestek (zrobiłam z małego słoika),
– 1 ząbek czosnku,
– olej (używam ryżowego),
– ocet ryżowy,
– pieprz.

Wykonanie:

Oliwki (bez wody) zmiksować blenderem, dodać przeciśnięty ząbek czosnku, pieprz i do smaku ocet (ok 1 łyżeczki – w zależności od ilości oliwek – lepiej po trochu dodawać) i olej.
I to wszystko, proste, pyszne i szybkie 🙂

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *