Pasta z tempehem

Pasta z tempehem

 

 

Pasta z tempehem, przypomina w smaku tą z wędzonej makreli, jest prosta do zrobienia i pyszna!

 

 

 

 

Jedynym minusem jest to, że tempeh nie jest raczej dostępny w zwykłych sklepach. Owszem bywa w sklepach ze zdrową żywnością ale najłatwiej jest go kupić przez internet. W sumie to nawet łatwiejsze niż wyjście z domu 😉

Składniki:

  • 1 opakowanie tempehu wędzonego,
  • 1 duży ogórek kiszony,
  • 1 mała cebula,
  • ew. 3 rzodkiewki,
  • 3-4 łyżki koperku posiekanego,
  • 3 lub więcej łyżek majonezu wegańskiego,
  • sól, pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Pastę możesz przygotować ścierając wszystkie składniki (oprócz cebuli) na tarce (grubej), lub drobno krojąc. Wszystko zależy jaką strukturę bardziej wolisz. Cebulę drobno pokrój. Wymieszaj składniki ze sobą, dodaj koperek, trochę pieprzu, soli oraz majonez. Spróbuj, gdy potrzeba dopraw jeszcze wg Twojego gustu. Pasta z tempehem najlepsza jest jak po zrobieniu poleży kilka godzin w lodówce o ile wytrzymasz 😉

pasta z tempehem

pasta z tempehem

Jeśli chcesz zobaczyć jak przygotować tą pastę zajrzyj na mój kanał 🙂

ZapiszZapisz

ZapiszZapisz

ZapiszZapisz

ZapiszZapisz

ZapiszZapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *