Surówka z sałaty z gomasio

W związku z dużą ilością sałaty w lodówce zrobiłam z jednej surówkę, pyszną i prostą.

Składniki:

– główka sałaty,
– olej lniany,
– dowolne kiełki (u mnie lucerna i czerwona kapusta),
– gomasio (prażone i mielone siemię i sezam z solą),
– słonecznik,
– sól, pieprz.

Wykonanie:

Umyć sałatę, porwać na małe kawałki, wrzucić do miski, dodać dowolną ilość kiełek, gomasio, przyprawić, polać olejem lnianym, posypać słonecznikiem.
Zjadać ze smakiem 🙂

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *