Pochrupajki – 1 część – z fasoli

Mega prosta i pyszna przekąska tylko z 1 składnika i przypraw.

Ogłaszam nową serię dla fanów przekąsek czyli jak je nazwałam – zdrowych pochrupajek 🙂

Jak Ci niepodoba taka seria? Lubisz chrupać?

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej lub białej fasoli
  • przyprawa meksykańska,
  • czosnek granulowany,
  • ew sól.

Wykonanie:

To jest mega szybkie, ma sporo białka, fajnie chrupie i jest pyszne.

Wypłucz fasolę pod bieżącą wodą, osusz. wsyp do miseczki, daj odrobinę oliwy, posyp przyprawami do smaku. Możesz użyć innych przypraw.

Ja piekłam we frytkownicy beztłuszczowej – ale możesz spokojnie to zrobić w piekarniku.

Zajrzyj do mnie:

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *