To coś tak nieprzyzwoicie prostego i jednocześnie pysznego, że sama się dziwię, że o tym piszę ale skoro ja się zachwyciłam to może i Ty się zachwycisz i skorzystasz.

Składniki:

  • 1 mały kalafior,
  • główka czosnku,
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Ugotuj kalafior do miękkości z dodatkiem ok 10 ząbków czosnku i soli. Odlej z niego prawie całą wodę (możesz ją zostawić w razie jakby było za mało).
Zmiel kalafiora z odrobiną wody, razem z ugotowanym czosnkiem i 2 świeżym ząbkami na bardzo gładki krem. Przypraw go do smaku pieprzem i solą. Jeśli chcesz możesz dodać trochę soku z cytryny. Dla mnie taki był przepyszny, że nie potrzeba było nic więcej dodawać.

Jest dobry na ciepło i na zimno.

Zajrzyj do mnie:

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *