Surówka z kalarepy

Dla niektórych niespodziewane połączenie ale jakże pyszne, chrupiące

Składniki:

  • 1 duża niełykowata kalarepa – najlepsza odmiany gigant
  • 1 duży ogórek kiszony lub małosolny,
  • 2 młode marchewki,
  • kilka gałązek koperku,
  • kilka łyżek jogurtu roślinnego – u mnie kokosowy,
  • sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:

Kalarepę obierz, przekrój na pół i przy pomocy mandoliny lub ostrego noża pokrój ją w cienkie plasterki. Również ogórka pokrój w plastry i marchewki. Koperek posiekaj.
Wymieszaj warzywa razem, dodaj na początek 2-3 łyżki jogurtu, wymieszaj i przypraw do smaku.

Zajrzyj do mnie:

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *