Zielona pasta, z bobu i awokado

Kolejna pasta do chleba.

Składniki:

– 1 awokado,
– ok 1 i 1/2 szklanki bobu (użyłam mrożonego, ale może być z puszki),
– 1 duży ogórek kiszony, trochę wody z ogórków (jeśli robiliśmy sami),
– przyprawy do smaku (sól, pieprz, pieprz ziołowy).

Wykonanie:

Bób obrać ze skóry, awokado również 🙂 Zmiksować na gładką masę bób, awokado, ogórka, podlewając masę wodą z ogórków. Przyprawić do smaku.

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *