Cebula prażona

Chyba każdy lubi taką cebulkę prażoną jaką dodają do hamburgerów? Jest bardzo łatwo ją zrobić tylko czasu trochę trzeba poświęcić na smażenie jej.

Składniki:

– cebula,
– mąką (jeśli ma być bezglutenowa to kukurydziana też może być),
– sól,
-ew. płatki drożdżowe,
– olej.

Wykonanie:

Cebulę kroimy w kostkę lub jeśli wolimy w pół plastry lub plastry. Zasypujemy ją mąką i odrobiną soli (ew. dodając płatki drożdżowe), mieszamy tak by cała cebula pokryła się mąką. Na niewielkiej ilości oleju smażymy cebulę przez ponad 30 minut, co jakiś czas mieszając. Po pewnym czasie powinna się zrobić chrupka i brązowa. Pamiętajcie tylko żeby jej pilnować.

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *