Kapusta curry – dobra na poście dr Dąbrowskiej

Super prosta do zrobienia kapusta curry którą możesz zjeść będąc na poście dr Dąbrowskiej. Przygotowanie i gotowanie zajmie Ci ok 30 minut.

Składniki:

  • 1/2 dużej główki lub 1 mała główka kapusty (najlepiej) młodej,
  • 1 duża cebula,
  • kminek, sól, pieprz,
  • curry – do smaku na początek ok 1/2 łyżeczki,
  • ew. pasta curry bez niedozwolonych dodatków.

Wykonanie:

Kapustę pokrój w niezbyt grube paski, cebulę w półplastry. Na dno garnka wlej trochę wody wrzuć cebulę, dodaj kapustę, delikatnie posól, dodaj 1/2 łyżeczkę kminku przemieszaj, przykryj garnek pokrywką. Gdy kapusta zmięknie dodaj do niej curry w proszku lub ostrą pastę curry, przypraw do smaku solą i pieprzem. Chwilę jeszcze gotuj bez pokrywki. Spróbuj czy smak Ci odpowiada ew. dopraw. Jak pisałam wcześniej jest to bardzo prosta potrawa, kapusta curry którą możesz zjeść będąc na poście dr Dąbrowskiej, jest już gotowa możesz ją jeść lub zostawić na później.

kaput curry na poście dr Dąbrowskiej

kaput curry na poście dr Dąbrowskiej

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

3 komentarze

  1. Cześć.
    Jestem na Dabrowskiej 4 dzień i już wyszukuje ostrych przepisów.
    Dzięki za ten dziś zrobię bo Dostalam ślinotoku .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *