“Krwisty sok” dodający energii

Odżywcza mieszanka skutecznie zwalczająca uczucie zmęczenia. Burak stanowi bogate źródło żelaza, również fasola obfituje w ten minerał. Dodatkowo wzbogaca sok o witaminy z B1 i B2 odpowiedzialne za przetwarzanie węglowodanów, tłuszczów i białka. Dynia, dostarczając duże ilości kwasu jabłkowego, wpływa na poprawę absorpcji żelaza przez nasz organizm.

Składniki:

– 3 buraki,
– 1 mała dynia hokkaido,
– 15 strączków zielonej fasoli szparagowej.

Wykonanie:
Buraki obieramy ze skóry, gdy potrzeba przekrawamy wzdłuż. Dynię przekrawa
my na pół, wyjmujemy pestki, kroimy dynię na takie kawałki żeby weszła do wyciskarki (hokkaido nie potrzeba obierać, inne dynie tak). Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki.
Swój sok wycisnęłam używając wyciskarki SANA z nałożonym stożkiem z drobnym sitkiem wyciskając na przemian wszystkie
warzywa.
Po wyciśnięciu wymieszaj sok i wypij go bezpośrednio po przyrządzeniu.

 

 Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *