Odżywcza mieszanka skutecznie zwalczająca uczucie zmęczenia. Burak stanowi bogate źródło żelaza, również fasola obfituje w ten minerał. Dodatkowo wzbogaca sok o witaminy z B1 i B2 odpowiedzialne za przetwarzanie węglowodanów, tłuszczów i białka. Dynia, dostarczając duże ilości kwasu jabłkowego, wpływa na poprawę absorpcji żelaza przez nasz organizm.
Składniki:
– 3 buraki,
– 1 mała dynia hokkaido,
– 15 strączków zielonej fasoli szparagowej.
Wykonanie:
Buraki obieramy ze skóry, gdy potrzeba przekrawamy wzdłuż. Dynię przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki, kroimy dynię na takie kawałki żeby weszła do wyciskarki (hokkaido nie potrzeba obierać, inne dynie tak). Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki.
Swój sok wycisnęłam używając wyciskarki SANA z nałożonym stożkiem z drobnym sitkiem wyciskając na przemian wszystkie warzywa.
Po wyciśnięciu wymieszaj sok i wypij go bezpośrednio po przyrządzeniu.
Smacznego!!!