Marchewka z czarnym sezamem


Prosty sposób na pyszny dodatek do obiadu.

Składniki (dla 1 osoby):

– 3 marchewki,
– olej,
– sezam (użyłam czarnego ale może być biały),
– sól.

Wykonanie:

Umyć i obrać marchewki, pokroić je w cienkie plastry, Rozgrzać olej na patelni (niedużą ilość), wrzucić marchew, smażyć do miękkości, mieszając tak żeby się nie przypaliła. Na innej patelni podprażyć przez kilka minut ziarna sezamu, potrząsając od czasu do czasu patelnią. Wyłożyć marchew na talerze, posypać sezamem, posolić. Podawać na gorąco.

Proste a pyszne 🙂 3148

Smacznego!!!

Drukuj
Previous Szybki dżem z kiwi i banana
Next Relacja z warsztatów Wielkanocnych

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *