Marchewka z czarnym sezamem

Prosty sposób na pyszny dodatek do obiadu.

Składniki (dla 1 osoby):

– 3 marchewki,
– olej,
– sezam (użyłam czarnego ale może być biały),
– sól.

Wykonanie:

Umyć i obrać marchewki, pokroić je w cienkie plastry, Rozgrzać olej na patelni (niedużą ilość), wrzucić marchew, smażyć do miękkości, mieszając tak żeby się nie przypaliła. Na innej patelni podprażyć przez kilka minut ziarna sezamu, potrząsając od czasu do czasu patelnią. Wyłożyć marchew na talerze, posypać sezamem, posolić. Podawać na gorąco.

Proste a pyszne 🙂 3148

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *