Oczyszczanie dietą dr Dąbrowskiej – dzień 8

8 dzień mojego oczyszczania przeszedł spokojnie, co prawda zaczęła mi się cera pogarszać, czyli coś jednak się dzieje 🙂 Nadal czuję się bardzo dobrze, nie mam napadów głodu, nie muszę podjadać.

Dzisiaj zjadłam na śniadanie miskę wczorajszej zupy brokułowej, stwierdziłam, że lepiej zacząć dzień ciepłym posiłkiem 🙂

IMG_0556

Na obiad były pieczone szaszłyki warzywne.

IMG_0564

Zrobiłam je z cukinii, papryki czerwonej i zielonej, cebuli czerwonej i żółtej, całość posypałam mieszanką przypraw do kurczaka (składającą się tylko z ziół i soli) i zapiekłam. Najpierw pod folia aluminiową ok 30 minut, później kilkanaście minut bez folii.

Na kolację zjadłam kalafiora w przyprawach (po indyjsku).

IMG_0570

Najpierw ugotowałam kalafiora (ale tak, że był jeszcze lekko chrupiący nie rozgotowany), odcedziłam go. Na patelnię wlałam odrobinę wody, wrzuciłam kilkadziesiąt ziaren gorczycy, curry, paprykę wędzoną, czosnek, sól i chwilę razem podgrzewałam, później wrzuciłam kalafior, dobrze wymieszałam z przyprawami i chwilę razem “smażyłam” (można w razie potrzeby dolać wody, ale później trzeba ją odparować). Gdy potrzeba przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *