Prosta surówka z ogórka kiszonego i cebuli

Uwielbiana kiedyś przeze mnie i na wiele lat zapomniana, teraz wróciła do łask, trochę jednak uszlachetniona 🙂

Składniki:

– ogórki kiszone,
– cebula,
– natka pietruszki,
– siemię lniane,
– pieprz, sól,
– olej rzepakowy nieoczyszczony.

Wykonanie:

Cebulę kroimy w plastry i oddzielamy krążki od siebie, solimy ją i odstawiamy. Ogórka kroimy w kostkę, mieszamy z cebulą, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i siemię lniane. Całość pieprzymy, ewentualnie solimy, polewamy olejem, mieszamy i zjadamy solo lub na tostowanym chlebie razowym 🙂 Pycha 🙂

 Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *