Szybki krem orzechowo – czekoladowy

Dzisiaj mam dla Was przepis na szybki krem do wyjadania łyżką ze słoika, albo na naleśniki czy tosty 🙂

Składniki:

  • 1/2 słoika masła orzechowego (użyłam bio firmy Primavika),
  • 100 g daktyli,
  • kilka kostek gorzkiej czekolady (w zależności od tego jak bardzo czekoladowe chcecie).

Wykonanie:

Daktyle zalewamy wodą, odstawiamy najlepiej na 1 godzinę, odlewamy wody (nie wylewamy jej), wrzucamy je do blendera, dodajemy masło orzechowe i czekoladę (postępujemy tak mając blender wysokoobrotowy, mając słabszy blender czekoladę najlepiej rozpuścić), wlewamy trochę wody z moczenia, miksujemy na gładką masę, gdy potrzeba dodając wody z daktyli. Kilka minut i słodki zdrowy krem gotowy 🙂

IMG_9214

IMG_9212

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *