Pita z mielonym tofu

Praktycznie każdy lubi fast food, dzisiaj mam dla Was przepis na szybkie pity z użyciem mielonego tofu firmy Polsoja. Dostałam je od firmy na spróbowanie i stwierdzam, że w sam raz się nadaje do wykorzystania go w picie, tortilli itp plackach. Będzie ciekawym urozmaiceniem naszej kolacji lub śniadania.

Składniki:

  • 1 opakowanie mielonego tofu,
  • pita np 4 sztuki w zależności od wielkości,
  • dodatki: sałata, ogórek kiszony lub małosolny, pomidor, cebula, ogórek zielony,
  • majonez wegański, keczup

Wykonanie:

Naszykować dodatki tzn pokroić w plastry umyte warzywa, umyć i osuszyć sałatę. Tofu mielone krótko podsmażyć na patelni, w tym samym czasie podgrzać pitę zgodnie z opisem na opakowaniu (ja podgrzałam w tosterze), przekroić ją tak by utworzyła się otwarta kieszonka. posmarować w środku keczupem i majonezem, położyć liść sałaty (mój wyjątkowo duży prosto z ogródka), na nim warzywa i mielone tofu, polać keczupem. Zjadać najlepiej na ciepło. Proste i pyszne!

IMG_9152

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *