Praktycznie każdy lubi fast food, dzisiaj mam dla Was przepis na szybkie pity z użyciem mielonego tofu firmy Polsoja. Dostałam je od firmy na spróbowanie i stwierdzam, że w sam raz się nadaje do wykorzystania go w picie, tortilli itp plackach. Będzie ciekawym urozmaiceniem naszej kolacji lub śniadania.
Składniki:
- 1 opakowanie mielonego tofu,
- pita np 4 sztuki w zależności od wielkości,
- dodatki: sałata, ogórek kiszony lub małosolny, pomidor, cebula, ogórek zielony,
- majonez wegański, keczup
Wykonanie:
Naszykować dodatki tzn pokroić w plastry umyte warzywa, umyć i osuszyć sałatę. Tofu mielone krótko podsmażyć na patelni, w tym samym czasie podgrzać pitę zgodnie z opisem na opakowaniu (ja podgrzałam w tosterze), przekroić ją tak by utworzyła się otwarta kieszonka. posmarować w środku keczupem i majonezem, położyć liść sałaty (mój wyjątkowo duży prosto z ogródka), na nim warzywa i mielone tofu, polać keczupem. Zjadać najlepiej na ciepło. Proste i pyszne!
Smacznego!!!