Trochę inna mizeria

Składniki (ilość na oko, uzależniona od ilości osób):

– ogórki na mizerię (wykorzystałam mrożone),
– kilka rzodkiewek,
– cebulka z dużym szczypiorkiem,
– koperek,
– śmietana (użyłam sojowej Crem de soy),
– sok z cytryny,
– sól, pieprz.

Wykonanie:

Cienko pokroić ogórki i rzodkiewki, posolić, odstawić żeby zmiękły. Szczypior z cebulką drobno pokroić, koperek posiekać, dodać do ogórków i rzodkiewki, wlać śmietanę, przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *