Zupa kalafiorowa postna


Zupa kalafiorowa postna szybka do zrobienia, idealna na chłody 🙂 Będzie Ci smakować nawet jeśli nie jesteś na poście 🙂

Składniki:

  •  1 nieduży kalafior,
  •  1 marchewka,
  • 1 pietruszka
  •  sól,
  • pieprz,
  • szczypta papryki wędzonej,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,
  • pęczek koperku

Wykonanie:
Kalafiora obierz z liści, umyj, podziel na różyczki. Marchew i pietruszkę obierz, pokrój w drobną kostkę. Wrzuć warzywa do garnka, zalej wodą ponad ich poziom, dodaj liścia i ziele oraz szczyptę soli. Gotuj do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodaj posiekany koperek. Przypraw solą, pieprzem oraz szczyptą papryki wędzonej do smaku.

Jeśli nie jesteś na poście możesz dodać do zupy 2 ziemniaki i trochę dobrej jakości oleju.

Więcej przepisów na zupy postne znajdziesz w e-booku (który jest w promocji!) 🙂

https://zakreconywegeobiad.pl/produkt/42-zupy-42-dni-postu-wg-dr-ewy-dabrowskiej/

Drukuj

Previous Wegańska Kuchnia Polska
Next Wegańskie Święta bez gotowania?

No Comment

Leave a reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *