Pasta z czerwonej fasoli

Pyszna ormiańska pasta 🙂

Składniki:

– 1 puszka czerwonej fasoli lub 200 g świeżo ugotowanej (zimnej),
– 3/4 szklanki orzechów włoskich,
– sok z cytryny,
– 1 ząbek czosnku,
– sól, pieprz, słodka i ostra papryka,
– olej.

Wykonanie:

Fasolę odsączyć wsypać do miski, dodać do nich orzechy i dokładnie zmiksować blenderem tak by postała gładka masa, dodać do smaku sok z cytryny, czosnek, przyprawy i na koniec olej.
Pasta jest pyszna, pełna smaku 🙂

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *