Babeczki bananowe

Składniki:

– 3 duże dojrzałe banany,
– 3/4 szklanki cukru (brązowego lub białego),
– 3/4 szklanki mąki razowej,
– 3/4 szklanki mąki białej (można użyć jednego rodzaju mąki),
– 1 łyżeczka sody,
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
– 1/2 łyżeczki soli,
– ok 1/3 szklanki oleju o neutralnym smaku,
– ew. bakalie.

Wykonanie:

Banany zmiksować z cukrem, dodać do nich pozostałe składniki babeczek, porządnie wymieszać (wychodzi raczej gęste ciasto), jeśli chcemy możemy dodać do ciasta bakalie lub wiórki kokosowe. Nakładać łyżką do natłuszczonych i wysypanych bułką foremek do babeczek lub mufinek.
Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok 20 minut.
Zamiast babeczek można upiec ciasto 🙂

Niestety nie udało mi się zrobić więcej zdjęć a to nie jest zachwycające, wybaczcie 🙂

Przepis pochodzi ze strony www.puszka.pl

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *