Zupa meksykańska

Pyszna, syta i szybka zupa meksykańska. Bardzo takie lubię, nie napracujesz się przy nich a efekt będzie niesamowity 🙂

Składniki

– 1 puszka fasoli czerwonej,
– 1 puszka fasoli białej,
– 1/2 puszki kukurydzy,
– 2 cebule,
– 1 mała lub pół dużej czerwonej papryki,
– 2 małe marchewki,
– 4 ząbki czosnku,
– olej,
– bulion w proszku lub w kostce,
– przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz kajeński,
– szczypior do posypania.

Wykonanie:

Odcedź obie fasole (wodę zostaw) i kukurydzę, marchew, paprykę i cebulę pokrój w niewielką kostkę, czosnek w grube plastry. Do garnka z wodą (ok 1,5 l) dodaj ziele, liść laurowy i bulion, wlej wodę z fasoli, dodaj wszystkie warzywa. Gotuj do miękkości ok 30 minut, przypraw do smaku, dodaj trochę oleju. Rozlej do talerzy, możesz posypać zupę posiekanym szczypiorkiem.

zupa meksykańska
zupa meksykańska

Smacznego!!!

Spróbuj też zupy 4 tygodnie

Zupa 4 tygodnie – dieta dr Dąbrowskiej

Zapisz

Zapisz

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *