Zupa meksykańska


zupa meksykańska

Pyszna, syta i szybka zupa meksykańska. Bardzo takie lubię, nie napracujesz się przy nich a efekt będzie niesamowity 🙂

Składniki

– 1 puszka fasoli czerwonej,
– 1 puszka fasoli białej,
– 1/2 puszki kukurydzy,
– 2 cebule,
– 1 mała lub pół dużej czerwonej papryki,
– 2 małe marchewki,
– 4 ząbki czosnku,
– olej,
– bulion w proszku lub w kostce,
– przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz kajeński,
– szczypior do posypania.

Wykonanie:

Odcedź obie fasole (wodę zostaw) i kukurydzę, marchew, paprykę i cebulę pokrój w niewielką kostkę, czosnek w grube plastry. Do garnka z wodą (ok 1,5 l) dodaj ziele, liść laurowy i bulion, wlej wodę z fasoli, dodaj wszystkie warzywa. Gotuj do miękkości ok 30 minut, przypraw do smaku, dodaj trochę oleju. Rozlej do talerzy, możesz posypać zupę posiekanym szczypiorkiem.

zupa meksykańska
zupa meksykańska

Smacznego!!!

Spróbuj też zupy 4 tygodnie

Zupa 4 tygodnie – dieta dr Dąbrowskiej

Zapisz

Zapisz

Drukuj
Previous Kule - gołąbki z kapusty włoskiej
Next Babeczki bananowe

No Comment

Leave a reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *