“Bigos” z kapusty białej i jabłek – dieta dr Dąbrowskiej


Szybka i prosta do zrobienia kapusta a’la bigos. Dobra jako dodatek do obiadu nie tylko dla osób na diecie dr Dąbrowskiej.

Składniki:

  • kapusta słodka – ilość zależy od tego ile chcemy zrobić,
  • jabłka, najlepiej słodko kwaśne – ok 1/3 ilości kapusty,
  • 1 cebula,
  • sól, pieprz, kminek.

Wykonanie:

Kapustę umyć, obrać ze zniszczonych liści, poszatkować, lekko posolić. Cebulę pokroić w piórka, jabłka pokroić w ćwiartki i te na plasterki. Na dno garnka wlać trochę wody wrzucić cebulę, lekko poddusić, dodać kapustę i nasiona kminku. W razie potrzeby dodajemy podczas gotowania trochę wody. Gdy kapusta zmięknie dodajemy do niej jabłka i gotujemy razem do miękkości, pod koniec przyprawiamy do smaku. Podajemy na gorąco.

Smacznego!!!

Drukuj
Previous Domowe tofifee
Next 3 z 10 warzyw przywracających zdrowie

No Comment

Leave a reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *