Kakaowy krem kokosowy

 

 

Kakaowy krem kokosowy doskonale zastąpi Ci kremy typu nutella. Jest szybki do zrobienia i dużo zdrowszy 🙂

 

 

 

 

Składniki

  • 1 puszka mleka kokosowego (z jak największa ilością kokosa),
  • 3 łyżki cukru kokosowego (lub mniej ew. więcej jeśli lubisz bardzo słodkie kremy),
  • 3 łyżki kakao.

 

Wykonanie:

Żeby przygotować kakaowy krem kokosowy, wystarczy tylko blender.

Przy okazji kliknij i  zobacz recenzję blendera którego używam a jeśli szukasz takiego możesz go kupić z 10% zniżką.

Wszystkie składniki zmiel na gładką masę, przelej do słoiczka i odstaw na noc do lodówki. Po tym czasie kakaowy krem kokosowy powinien się ściągnąć i być gotowy do smarowania nim naleśników i innych potraw 🙂

Jeśli lubisz oglądać filmiki zobacz (i przy okazji zasubskrybuj) na moim kanale na YT jak go przygotowałam:

 

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *