Kakaowy krem kokosowy doskonale zastąpi Ci kremy typu nutella. Jest szybki do zrobienia i dużo zdrowszy 🙂
Składniki
- 1 puszka mleka kokosowego (z jak największa ilością kokosa),
- 3 łyżki cukru kokosowego (lub mniej ew. więcej jeśli lubisz bardzo słodkie kremy),
- 3 łyżki kakao.
Wykonanie:
Żeby przygotować kakaowy krem kokosowy, wystarczy tylko blender.
Przy okazji kliknij i zobacz recenzję blendera którego używam a jeśli szukasz takiego możesz go kupić z 10% zniżką.
Wszystkie składniki zmiel na gładką masę, przelej do słoiczka i odstaw na noc do lodówki. Po tym czasie kakaowy krem kokosowy powinien się ściągnąć i być gotowy do smarowania nim naleśników i innych potraw 🙂
Jeśli lubisz oglądać filmiki zobacz (i przy okazji zasubskrybuj) na moim kanale na YT jak go przygotowałam: