Lekka sałatka makaronowa to danie które po obżarstwie będzie zbawienne dla naszego organizmu. Polecam zrobić ją z bezglutenowego makaronu z dodatkiem warzyw i octu balsamicznego.

Składniki:

Wykonanie:

Makaron ugotować w wodzie z solą, odcedzić, wypłukać, odstawić do ostygnięcia. Pokroić w kostkę ogórka i awokado, sałatę w paski, wymieszać razem z ostudzonym makaronem, przyprawić solą i pieprzem oraz octem i olejem, można na wierzchu polać smakowym kremem balsamicznym. Podawać od razu lub zabrać do pracy na lunch.

sałatka makaronowa
Sałatka makaronowa

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 690

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *