Makaron z cukinii z sosem pomidorowym – raw

Pyszny surowy obiad 🙂 Pokazywałam Wam jego zdjęcia na FB i byłam pewna, że go opublikowałam a okazało się, że nie.

Składniki (na 2 porcje):

– 1 cukinia,
– 2 pomidory,
– 1/2 czerwonej papryki,
– 1 ząbek czosnku,
– 2 łyżki oleju tłoczonego na zimno nierafinowanego,
– sól, pieprz.

Wykonanie:

Bardzo prosty przepis 🙂
Cukinię pokroić w cienkie paski jak spagetti (najłatwiej przy pomocy mandoliny lub spiralizera). Pozostałe składniki (na sos) wrzucić do blendera i zmiksować na sos, ja to zrobiłam na małych obrotach, żeby pozostały grudki 🙂
“Makaron” wykładamy na talerz, polewamy sosem i już mamy gotowy obiad 🙂 Dodatkowo posypałam go startym kalafiorem.

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *