Kalafior na surowo

Kolejny raw przepis, prosty i pyszny.

Składniki:

– 1 mały kalafior lub 1/2 dużego,
– 1/2 awokado,
– 1 małe jabłko,
– sól,
– 1 łyżka octu jabłkowego (najlepiej domowy).

Wykonanie:

Kalafiora zetrzeć na tarce lub zmielić w malakserze. Wysypać go na talerz, odrobinę posolić. Zmiksować na gładko awokado, jabłko, ocet i szczyptę soli. Polać sosem kalafiora, wymieszać i zjadać 🙂

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *