Mus czekoladowy z makiem


Szybki do zrobienia, pyszny mus o smaku gorzkiej czekolady i maku.

Składniki:

– 300 g tofu (najlepsze byłoby jedwabiste – silken tofu, ale ja użyłam zwykłego naturalnego),
– 1 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady,
– 3 duże łyżki gęstego mleka kokosowego,
– 2 daktyle bez pestki,
– 2 łyżki maku,
– 100 ml mleka sojowego,
– 1/4 pomarańczy.

Wrzucić wszystkie składniki do blendera i zmiksować na gładką masę. W blenderze o dużych obrotach typu Vitamix mielimy ponad minutę na najwyższych obrotach. Wlewamy do pucharków, dekorujemy kawałkiem pomarańczy, odstawiamy do schłodzenia.

Smacznego!!!

print
Previous Spaghetti w sosie pieczarkowo - serowym
Next Curry z ciecierzycy i kalafiora

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *