Pasta a’la makrelowa

Wędzone tofu = pyszna pasta, przypominająca w smaku pastę z makreli.

Składniki:

– 2 paczki tofu wędzonego,
– garść glonów wakame (lub nori),
– 1/2 cebuli,
– 1 łyżka oleju lnianego,
– 2 łyżki wegańskiego majonezu,
– pieprz, sól do smaku.

Wykonanie:

Glony namoczyć w ciepłej wodzie do spęcznienia, odcedzić. Zmielić tofu i glony z majonezem i olejem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z masą, przyprawić do smaku. Zjadać ze smakiem, bo inaczej się nie da 😉
IMG_9881
IMG_9884

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *