Pasta z czerwonej fasoli z ogórkami konserwowymi

Czasami mamy jakiś pomysł na danie a wychodzi nam zupełnie coś innego, tak było w tym przypadku i powstała pyszna pasta z czerwonej fasoli z ogórkami konserwowymi.

Podsmażyłam na oleju trochę garam masali (mieszanka ziołowa z kuchni indyjskiej), pół cebuli, dodałam fasolę red kidney (całą puszkę), później wrzuciłam wszystko do blendera i zmiksowałam.

Niestety pasta wydała mi się za sucha, pokroiłam więc na grube kawałki 3 małe ogórki konserwowe i zmiksowałam, było lepiej ale to jeszcze nie to 🙂

Uchowały mi się w oliwie suszone przeze mnie pomidory, tak twarde że pogryźć ich nie można było 😉 Wrzuciłam je więc do blendera, dodałam też oliwę z pomidorów i okazało się że to jest to!
Pasta nabrała dzięki ogórkom i pomidorom wyrazu, jest pyszna, delikatnie słodko – kwaśna.
Okazało się również że wspaniale się komponuje na chlebie z kiełkami rzodkiewki i kaparami (na które nie miałam do tej pory pomysłu).

 Pasta z czerwonej fasoli z ogórkami konserwowymi

Pasta z czerwonej fasoli

Smacznego!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 690

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *