Prosta surówka z kapusty czerwonej

Piękna czerwona kapusta, dobra na zimno i ciepło. Dzisiaj mam dla Was szybką i prostą surówkę.

Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty,
  • 2 jabłka,
  • 1 mała cebula,
  • opcjonalnie kilka orzechów nerkowca,
  • sól, pieprz,
  • odrobina oleju.

Wykonanie:

Umytą kapustę drobno szatkujemy (ja to robię przy pomocy malaksera), jabłka myjemy, kroimy w ćwiartki (jak przeszkadza nam skórka obieramy), ścieramy na tarce o średnich oczkach, cebulę drobno kroimy, nerkowce kroimy. Składniki dobrze mieszamy ze sobą, najlepiej ręką by sok z jabłek połączył się z kapustą, przyprawiamy do smaku. Posypujemy orzechami, odstawiamy na chwilę by się smaki przegryzły i chrupiemy na zdrowie 🙂

IMG_0761 (2)

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *