Raw chłodnik ogórkowy

Ekspresowy, zdrowy obiad 🙂

Składniki:

– 20 migdałów (najlepsze namoczone wcześniej) – można użyć mniej 🙂
– ok 0,5 l wody,
– 2 ogórki gruntowe,
– 3 ogórki kiszone,
– 1 ząbek czosnku,
– sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:

Wrzucić migdały do blendera, zalać je wodą, zmiksować tak by powstało mleko (nie trzeba przecedzać), dodać do mleka ogórki i czosnek, szczyptę soli (pamiętajcie, że ogórki kiszone są słone). Zmiksować na wolnych obrotach, tak by pozostały grudki warzyw (chyba, że chcecie gładki krem). Rozlać zupę do miseczek, przyprawić do smaku pieprzem.

 

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *