Kolejna surowa i pyszna zupa 🙂 Szybka do zrobienia i nie wystygnie 😉
Składniki:
– 3 młode marchewki z nacią,
– 3 pomidory,
– 1 duży pomidor
– 1/2 papryki czerwonej,
– 1 ząbek czosnku,
– kilka liści bazylii,
– natka pietruszki,
– sól, pieprz,
– 1/2 szklanki mleka kokosowego (użyłam zmielonego miąższu z młodego kokosa),
– woda.
Wykonanie:
Umyć warzywa, pokroić na mniejsze części, wrzucić do blendera marchewki z nacią, pomidory, papryki, czosnek, dodać odrobinę mleka kokosowego i ew uzupełnić trochę wodą (nie wlewajcie jej za dużo bo pomidory mają sporo wody). Warzywa zmielić na krem, przelać do innego naczynia, przyprawić solą i pieprzem, dodać pokrojoną natkę i bazylię oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Rozlać zupę do miseczek, zjeść ze smakiem 🙂
Smacznego!!!