Surowa zupa pomidorowa

Kolejna surowa i pyszna zupa 🙂 Szybka do zrobienia i nie wystygnie 😉

Składniki:

– 3 młode marchewki z nacią,
– 3 pomidory,
– 1 duży pomidor
– 1/2 papryki czerwonej,
– 1 ząbek czosnku,
– kilka liści bazylii,
– natka pietruszki,
– sól, pieprz,
– 1/2 szklanki mleka kokosowego (użyłam zmielonego miąższu z młodego kokosa),
– woda.

Wykonanie:

Umyć warzywa, pokroić na mniejsze części, wrzucić do blendera marchewki z nacią, pomidory, papryki, czosnek, dodać odrobinę mleka kokosowego i ew uzupełnić trochę wodą (nie wlewajcie jej za dużo bo pomidory mają sporo wody). Warzywa zmielić na krem, przelać do innego naczynia, przyprawić solą i pieprzem, dodać pokrojoną natkę i bazylię oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Rozlać zupę do miseczek, zjeść ze smakiem 🙂

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *