Sałatka z gruszką, ogórkiem i rukolą

Świeża sałatka w sam raz na lato 🙂

Składniki (dla 2 osób):

– 4 ogórki gruntowe,
– 2 soczyste gruszki,
– sporo rukoli (u mnie z czerwonym musztardowcem),
– garść żurawiny,
– sól, pieprz,
– prażone płatki
migdałowe.

Wykonanie:

Ogórki obrać, pokroić w kostkę, umyte sałaty pokroić lub porwać na kawałki, gruszki obrać, pokroić w kostkę (najlepiej nad sałatą tak żeby nie marnować soku), dodać żurawinę, przyprawić, dobrze wymieszać składniki ze sobą. Rozłożyć do dwóch miseczek, posypać prażonymi płatkami migdałów (ja zapomniałam 😉 ).

 Smacznego!!!

Przepis dostałam od Kasi, za co bardzo dziękuję 🙂

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *