Zupa z zielonych ogórków


Składniki:

– bulion (jeśli gotujemy sami, wyjmujemy włoszczyznę, oprócz marchwi z środka, marchew kroimy w plastry i wrzucamy do garnka, resztę warzyw możemy zjeść),
– 3 duże ogórki szklarniowe,
– 4 duże ziemniaki,
– 2-3 rzodkiewki,
– mały pęczek koperku,
– 1 cebulka ze szczypiorkiem,
– olej,
– przyprawy do smaku.

Wykonanie:

Obrać ogórki, przekroić wzdłuż (tak żeby otrzymać 4 paski 😉 ), pokroić w kawałki nie grubsze niż 1 cm, ziemniaki pokroić w kostkę, rzodkiewkę w plastry. Do bulionu dodać ziemniaki, ogórki i rzodkiewkę, gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojony szczypiorek razem z cebulką i posiekany koperek, przyprawić, dodać trochę dobrej jakości oleju.

 

Smacznego!!!

print
Previous Smażona cukinia z pikantną salsą z mango
Next Bezglutenowy sernik z tofu

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *