Fasolka szparagowa w soku pomidorowym

Proponuję dzisiaj szybkie i nieskomplikowane danie na lekki obiad (lub warzywo do obiadu) jakim jest fasolka szparagowa w soku pomidorowym.

Składniki:

– fasolka szparagowa zielona mrożona (oczywiście może być biała i w sezonie świeża),
– trochę groszku mrożonego,
– sok pomidorowy,
– kilka pieczarek,
– 2 ząbki czosnku,
– sól, pieprz, ew. cukier,
– olej kokosowy.

Wykonanie:

Zagotować wodę, osolić, wrzucić mrożoną fasolkę, gotować aż będzie praktycznie miękka. Odcedzić. Rozpuścić w garnku (może być ten po gotowaniu fasolki) olej kokosowy, wrzucić fasolkę, zalać sokiem pomidorowym tak by fasola była przykryta. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, groszek i pokrojone w kawałki pieczarki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie posolić.
Potrawa świetna jako samodzielne danie, niby nic ciekawego a jednak fasolka szparagowa w soku pomidorowym jest pyszna!

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *