Makaron z oliwkami, suszonym pomidorami i roszponką

Pyszny, prosty i co najważniejsze szybki obiad dla głodnej osoby 🙂

Składniki:

– makaron pełnoziarnisty (użyłam grubych gniazdek),
– 6 dużych greckich oliwek nadziewanych pomidorami (mogą być zwykłe),
– 3 suszone pomidory (z oliwy),
– 2 małe garście roszponki,
– sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, oliwa czosnkowa lub paprykowa (chili).

Wykonanie:

Pokroić oliwki w plastry, pomidory w drobne kawałki, roszponkę podzielić na listki poprzez oderwanie korzonków. Makaron ugotować, przelać gorącą wodą, odsączyć na sitku, wymieszać z pozostałymi składnikami, dodać zmiażdżony ząbek czosnku, przyprawić. Zjadać od razu, póki gorące 😉

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *