Oczyszczanie dietą dr Dąbrowskiej – trzecie podejście dzień 1 – przepisy

Postanowiłam na wiosnę zrobić sobie oczyszczanie dietą dr Ewy Dąbrowskiej, może nie przez 42 dni, bo tyle nie dam rady 😉 ale ile się uda 🙂

Dzisiaj mija pierwszy dzień, udało mi się nawet przebiec w lesie 4 km, chociaż głowa mnie zaczęła boleć. Ogólnie, czuję się bardzo dobrze, zjadłam całkiem sporo warzyw na ciepło pod różnymi postaciami.
Na śniadanie była surówka. Z kawałka sałaty lodowej, cienko pokrojonej, 1 tartej marchewki, 1 tartego ogórka kiszonego i 3 małych ogórków świeżych, soli, pieprzu i szczypiorku.

IMG_0374

Później 1 jabłko (zdjęcia nie będzie 😉 )

Warzywa pieczone. Marchewka, cukinia, kawałek papryki, brokuł, cebula, pietruszka. Posypane ziołami prowansalskimi, polane odrobiną wody.

IMG_0377

Lazanię warzywną. Warstwy warzyw przełożone były plastrami cukinii. Najpierw surowa cukinia, na to mieszanka warzyw – słupki (marchew, pietruszka, por, seler) – przyprawionych mieszanką ziół do pizzy, na to znów cukinia, gotowany szpinak, znów cukinia, warzywa i na wierzch sos pomidorowy. Całość zapieczona w piekarniku do miękkości. Wszystko doprawione było czosnkiem, ziołami do pizzy, solą i pieprzem.

IMG_0382

Ponieważ po bieganiu byłam głodna to jeszcze zjadłam jeden posiłek więc wyszło tego dużo w ciągu dnia.
Na kolację zjadłam jeszcze gotowany gulasz z warzyw: marchwi, cukinii, kalafiora.

Jeśli chcielibyście dołączyć do mnie i również się oczyścić dietą dr Ewy Dąbrowskiej, zachęcam do przyłączenia się do wydarzenia na fanpagu: https://www.facebook.com/events/158395244553642/

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

10 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *