Papryka postna faszerowana warzywami


Papryka postna faszerowana

Papryka postna faszerowana warzywami będzie na detoxie wg dr E. Dąbrowskiej świetnym pomysłem na ciepłe danie.

Składniki:

– 6 papryk białych szpiczastych,
– 3 średnie marchewki,
– 1 pietruszka,
– kawałek selera,
– 1 cebula,
– lubczyk,
–  2 – 3 łyżeczki przecieru pomidorowego,
– sól,
– natka pietruszki, inne ulubione zioła,
– ziele angielskie, liść laurowy.

Wykonanie:

Ugotować marchewkę, pietruszkę, selera, zetrzeć na grubej tarce, dodać starte pieczarki, drobno posiekaną cebulę, trochę posiekanej natki i lubczyku, przyprawić do smaku. Z papryki wyciąć od góry ogonki razem z gniazdami nasiennymi i włożyć do nich farsz. Ustawić je pionowo w garnku tak żeby stały ciasno i się nie przewracały, zalać wodą (lejąc pomiędzy papryki), włożyć gałązkę lubczyku, liść laurowy i ziele angielskie, dodać sól. Garnek przykryć pokrywką (po zagotowaniu uchylić), gotować do miękkości papryki. Dodać przecier pomidorowy, gotować jeszcze kilka minut. Papryka jest delikatna i pyszna 🙂

Smacznego!!!

Drukuj
Previous 5 dzień detoxu na diecie dr Dąbrowskiej
Next 6 dzień detoxu na diecie dr Ewy Dąbrowskiej

No Comment

Leave a reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *