Papryka postna faszerowana warzywami

Papryka postna faszerowana warzywami będzie na detoxie wg dr E. Dąbrowskiej świetnym pomysłem na ciepłe danie.

Składniki:

– 6 papryk białych szpiczastych,
– 3 średnie marchewki,
– 1 pietruszka,
– kawałek selera,
– 1 cebula,
– lubczyk,
–  2 – 3 łyżeczki przecieru pomidorowego,
– sól,
– natka pietruszki, inne ulubione zioła,
– ziele angielskie, liść laurowy.

Wykonanie:

Ugotować marchewkę, pietruszkę, selera, zetrzeć na grubej tarce, dodać starte pieczarki, drobno posiekaną cebulę, trochę posiekanej natki i lubczyku, przyprawić do smaku. Z papryki wyciąć od góry ogonki razem z gniazdami nasiennymi i włożyć do nich farsz. Ustawić je pionowo w garnku tak żeby stały ciasno i się nie przewracały, zalać wodą (lejąc pomiędzy papryki), włożyć gałązkę lubczyku, liść laurowy i ziele angielskie, dodać sól. Garnek przykryć pokrywką (po zagotowaniu uchylić), gotować do miękkości papryki. Dodać przecier pomidorowy, gotować jeszcze kilka minut. Papryka jest delikatna i pyszna 🙂

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *